Google Analytics 360 Suite Nedir?

Google Analytics 360 Suite Nedir?

"Ölçemediğinizi kontrol edemezsiniz."

Web sitenize gelenler hakkında size ayrıntılı veriler sunan Google Analytics i sanırım duyduk.
Google Analytics mantık olarak siteniz ziyaretçilerinizi tanımak ve tanımlamak amacıyla kurgulanmış bir araç. Google da var olmanın önemi bir web sitesi için google tarafından seviliyor olmak yada google a dost olabilmek önemlidr.
Google, Analytics i web site sahipleri için veri elde etmek için bir araç olarak sunarken site sahipleri de internet sitelerini google sevdirip arkadaş edebilmek için Google Analytics i her geçen gün daha da dikkatle ve daha da verimli kullanma yoluna gitmektedirler.
Burada bizim tespit ettiğimiz bir Google SEO algoritma parametresini de belirtelim. Google SEO açısından bünyesinde Google Analytics kodunu barındıran web sitelerini daha çok seviyor.
Bunun nedeni ise sizin google a veri sağlayıp istatistik elde etmesinde yardımcı olup katkı sağlamanız.

Google Analytics daha çok bireysel pazara yönelik bir araçtı. Google Analytics 360 Suit ise daha çok kurumsal pazara yöenlik bütünsel bir araç olarak görünüyor.
Google Analytics 360 Suit 6 farklı aracı bünyesinde barındırıyor. Bu 6 araçtan bazıları beta sürümü seviyesinde olsa da ciddi veriler ve optimum düzenlemeler yapabilmenizi sağlayan bu raraçları tanıyalım şimdi.


•             Google Analytics 360
Google Analytics 360 bildiğimiz Google Analytics ile elde ettiğimiz verileri edinmemizi sağlayan alışık olduğumuz Google Analytics.
İnternet sitenizi ziyaret eden kullanıcıların genel yapısını ve internet sitenize hangi araçla/cihazla bağlandıklarını görebiliyorsunuz.
Google Analytics 360 tek bir görselde internet sitenizin bütününü görebilmenize imkan veriyor.


•             Tag Manager 360 (Etiket Yöneticisi)

Tag Manager 360 web sitenizin etiketlerini, kod düzenlemek zorunda kalmadan kolayca güncellemenize imkan veren bir araç.

Son dönemde oldukça bilinir ve kullanılır olan etiket ve etiketleme olgusu üzerinden popüler içeriklerinizdebulunan etiketleri takip edebilmenize imkan veriyor.
Pazarlamacılar, basit, güvenilir ve mevcut sistemlerle kolayca bütünleşen etiket yönetimi isterler.
Google Etiket Yöneticisi'nin sunduğu budur. Programları daha hızlı başlatırsınız, böylece daha hızlı kararlar verebilirsiniz.
Tag Manager 360 (Etiket Yöneticisi) ile web sitenizin ziyaretçilerin barındırdığınız içireklerdeki hangi etiketleri görüntülediğini ve etiketin kullanıcıyı hangi içeriğe/içeriklere yönlendirdiğini görüntüleyebilirsiniz
Aynı zamanda Tag Manager 360 sayesinde kıyaslamalar yaparken en çok tercih edilen etiketlerin ve en verimli etiketlerin hangileri olduğunu belirleyebilirsiniz.


•             Google Optimize 360 (Beta)

İnternet sitenizde daha kişiselleştirilmiş deneyimleri test edin ve sunun.

Test edin, uyarlayın, kişiselleştirin.
Bugün birçok farklı cihaz kullanılıyor. Cep telefonları, tabletler, masaüstü bilgisayrlar gibi.
Google Optimize 360 ile en ilgi çekici müşteri deneyimlerini keşfedebilirsiniz.
Cep telefonları, tabletler, masaüstü bilgisayrlar
Web sitenizin farklı varyasyonlarını test edin ve ardından her müşteri için ve işletmeniz için en iyi şekilde çalışan kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak için özelleştirin.
Google Optimize 360 ile web sitenizin farklı mecralarda ki görünümleri ve içerik sunumlarını karşılaştırılıp size öneriler sunuyor.


•             Google Attribution 360

Tüm pazarlama kanallarınızın gerçek değerini öğrenin.

Pazarlama harcamalarını birden fazla kanalda ve birden çok cihazda nasıl ölçüyorsunuz ve optimize edersiniz?
Bu soru üzerinde kurgulanan Google Attribution 360 analizleri ortaya çıkarmak, pazarlamanızın müşteri yolculuğunda etkisini anlamak ve iyileştirmek için kullanılıyor.
Mobil reklamlar için harcadığınız bütçenin geri dönüşü hakkında ayrıntılı veriler elde ederk veriye dayalı ilişkilendirme ile ilgili olduğu yere kredi vermenize olanak sağlayan Google Attribution 360 web sitenize yönlendirilen trafik ile reklam maliyetleri arasında bir analiz ortaya çıkarılıyor.
Bu sayede harcama yaptığınız bütçeyi yeniden ve optimize ederek düzenleyebiliyorsunuz.


•             Google Audience Center 360 (Beta)

Doğru kullanıcılara doğru mesajlar iletmenize yardımcı olan Google Audience Center 360 (Beta) aracı bir tür yapay zeka gibi çalışıyor.

Google Audience Center 360 (Beta) en iyi müşterilerinizi çok daha iyi anlamak için kitle bilgileri elde etmenzi sağlayabilir.
Gerçekten müşterilerinizi anlayıp sayılarını belirlerken etkili bir yardımcı niteliğinde. Bir veri yönetimi platformu olan Google Audience Center 360, tüm veri kaynaklarınızı topluyor ve düzenliyor.
Bu sayede, en doğru kitlenizi doğru zamanda doğru mesajla bulmanızı, genişletmenizi ve bunlara ulaşmanızı sağlıyor. Hedef kitlenizin belirlenmesi neticesinde doğru hedef kitleye ulaşıp ulaşmadığınızı anlamak için yararlı bir araç.


•             Data Studio 360 (Beta)

Data Studio 360 ile verileri inceleyerek güzel görünümlü gösterge tabloları oluşturabilirsiniz.

Güzel veri görselleştirme burada başlar.
Google Veri Stüdyosu (beta) verilerinizi okunması kolay, paylaşılması kolay ve tamamen özelleştirilebilir bilgilendirici kontrol panellerine ve raporlara dönüştürür.
Data Studio 360, Google Analytics 360 Suite içerisindeki bütün araçlardan sağlanan dataların yönetildiği bir araç. Bütün web site datalarını tek bir ekranda görüp analiz edilebilirsiniz.
Bu sayede tam düzenleme ve paylaşma ile sınırsız ve özel raporlar oluştururken daha iyi iş kararlarını desteklemek için harika veri hikayelerini anlatma olanağı bulabiliyorsunuz.

 

Bursa Ajans